12jun

Važno – Pravila sunčanja

Koliko često mogu da koristim solarijum?

Preporučuje se maksimum 60 sunčanja u solarijumu u toku godine. Potrebno je da prođe minimum 48 sati između dve seanse sunčanja. Gorenje kože može da bude vidljivo tek nakon 6-24 sata. Više od jednog sunčanja u toku 24 sata dovodi do neželjenog crvenila kože. Osobe koje imaju tip kože 1 ne smeju da koriste solarijum, kao ni maloletne osobe. Ukoliko u porodici postoji istorija bolesti rak kože ta osoba se ne sme sunčati u solarijumu.

Kako se pravilno sunča u solarijumu?

Pravilno sunčanje je kada se pridržavate plana sunčanja. Važno je da znate kom tipu kože pripadate i da ne povećavate preporučeno vreme sunčanja. Preporučuje se pauza od 48 sati između svake seanse sunčanja. Dve ili više seansi sunčanja u toku 24 sata izazivaju neželjeno crvenilo na koži. Ukoliko uzimate antibiotike, anti-depresante… mogu da izazovu negativne reacije, kao što je crvenilo, alergija i slično. Uvek se konsultujte sa svojim lekarom pre sunčanja. Sunčanje u solarijumu tokom prehlade se ne preporučuje.

Osobe koje imaju dosta mladeža pre sunčanja potrebno je da se konsultuju sa svojim lekarom.

Kada se sunčate u solarijumu uvek treba da nosite zaštitne naočare. Preporučuje se da skinete sočiva pre sunčanja, jer usled toplote dolazi do efekta sušenja koji može da izazove osetljivost očiju. Takođe, pre ulaska u solarijum odstranite šminku i svu kozmetiku, takođe ne zaboravite da skinete i nakit, jer ćete time sprečiti neobične reakcije na koži kao i neželjene linije. Savršen rezultat, prirodnu braon boju, uglavnom postižete sa 6-12 seansi sunčanja.

Preplanula koža je najbolja zaštita od Sunca. Prednost solarijuma je u tome što nam pruža kontrolisano i tačno dozirano zračenje za svaki tip kože, dok to nije moguće na prirodnom Suncu. Čak i male količine UVB zraka stvaraju nove pigmente u pigmentnim ćelijama (melanociti). Ovi novonastali pigmenti za oko dva do pet dana izlaze na površinu kože gde prolaze trajan proces tamnjenja uz pomoć UVA zraka i kiseonika iz krvi. Rezultat ovog procesa je prirodan izgled i svež ten. Redovnim sunčanjem ten postaje intenzivniji, a gornji sloj kože (eiderma) postaje deblji. Koža stvara sopstvenu zaštitu od Sunca koja varira između faktora 4 i 8.

Današnje vreme karakteriše stres i užurbanost, pa su uredan izgled i malo preplanuo ten poželjni. Danas, solarijum je mnogo više od samo aparata za sunčanje. Nama je Sunce neophodno, bilo prirodno ili veštačko, za besprekoran rad naših organa, nerava, kože, krvi i kostiju.

Sunčanje u solarijumu ima pozitivan efekat u prevenciji osteoporoze, jačanju imunog sistema, protiv zimske depresije, poboljšava cirkulaciju, povećava vitalnost.

Nakon što napravim pauzu da li moram da počnem ispočetka?

Da, morate. Nakon duže pauze potrebno je da se tokom prvih par seansi pridržavate preporučenog vremena za sunčanje.

Koja je razlika između običnih i TOP Chocolate Brown lampi?

U solarijumu sa običnim lampama morate duže da se sunčate da biste dobili boju, dok sa TOP Chocolate Brown lampama posle 6 minuta sunčanja dobijate boju i ta boja se zadržava na koži 4 dana duže nego sa običnim lampama. Pošto se manje sunčate sa TOP Chocolate Brown lampama koža je manje iziritirana i crvena. Obične lampe imaju daleko veći rizik da pregore posle 50-100-200 sati rada. TOP Chocolate Brown lampe imaju 500 sati garantovanog rada i 800 sati kvalitetnog rada.

U pola cene se možete sunčati u solarijumu sa TOP Chocolate Brown lampama, pošto se sa ovom lampom može postići dugotrajna boja, i zato se ređe morate sunčati u solarijumu i ne morate duže vreme ostati. Zbog toga što lampa ne slabi tokom radnih sati, mesečni izdaci za solarijum mogu da se prepolove, a da pri tome kvalitet sunčanja ostaje nepromenjen.

OPREZ… na tržištu su se pojavile lažne TOP Chocolate Brown lampe.

Potražite jedinstvene TOP Chocolate Brown lampe za solarijum, kako bi Vaša boja bila trajnija, a Vaš račun manji! Zaslužujete najbolji kvalitet! Sa TOP Chocolate Brown lampama možete se sunčati u pola cene zato što postižete boju koja duže traje pa u solarijum idete ređe. Vreme sunčanja ne povećava se sa dužim radom lampi tako da se novac koji izdvajate na mesečnom nivou za solarijum prepolovi a Vaš ten izgleda besprekorno. Kada uđete u studio za sunčanje obratite pažnju da li poseduju SERTIFIKAT o originalnosti TOP Chocolate Brown lampi a obavezno pogledajte natpis na samim lampama u solarijumu.

Ukoliko lampa koju vidite ne izgleda kao na slici iznad budite sigurni da to nije originalna TOP Chocolate Brown lampa. Molimo Vas da nam isti salon prijavite kako bi smo blagovremeno odreagovali i zaustavili namernu obmanu klijenata. Ne želimo da na takav način troše Vaše vreme i Vaš novac ubeđujući Vas da je nešto originalno i kvalitetno kada ni oni ne znaju poreklo, kvalitet i sastav tih lampi.